Бронзов медал за отбора от Стара Загора на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения Спешъл Олимпикс

Бронзов медал за отборът от Стара Загора на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения Спешъл Олимпикс, който се проведе в Берлин. Тяхното участие стана възможно с подкрепата на Дневен център „СВ.СВ. Козма и Дамян“ и треньора Слънчезар Цанков. Тянка Георгиева и Стоян Георгиев, заедно с директора на центъра са гости в студиото на Сутрин с нас.

Приключиха Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения Спешъл Олимпикс в Берлин. България беше представена от 39 атлети, състезаващи се в 9 спорта. Родните състезатели спечелиха 19 медала – 5 златни, 5 сребърни и 9 бронзови.
Бронзов медал спечели отборът от Стара Загора в състав Тянка Георгиева и Стоян Георгиев. Тяхното участие стана възможно с подкрепата на Дневен център „СВ.СВ. Козма и Дамян“ и треньора Слънчезар Цанков.
Директора на центъра Пламен Петров разказва за представянето на двамата старозагорци и за победата им в бадминтона

Световните летни игри Спешъл Олимпикс бяха проведени от 17 до 25 юни с участието на повече от 7000 спортисти от 190 национални делегации, които се състезаваха в 26 дисциплини. На 1 юли е патронния празник на центъра, каза още директора Пламен Петров.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>