28 общински съветници оставиха Ивета Лазарова на поста председател на Общински съвет

Очаквано Ивета Лазарова остана председател на Общински съвет Стара Загора.

28 общински съветници гласуваха против нейното остраняване при тайно гласуване./видео/

 

Ивета Лазарова остава председател на Общинския съвет в Стара Загора след проведената в началото на днешното заседание процедура по таен вот. Припомняме, за трети пореден път от групата на Възраждане поискаха оставката й заради системно неизпълнение на задълженията от нейна страна.

Временно председателстващ заседанието стана проф. Иван Върляков от БСП. Той нито предложи, нито допусна дебати по темата за оставка на Ивета Лазарова, чийто мъж Янко Янков бе осъден за купуване на гласове от ВКС и остранен от работата на ОбС, защото според професора „всичко по темата било казано и сме се прочули в цялата страна“.

Въпреки предложението на ГЕРБ комисията за провеждане на тайния вот да се оглави от Стефан Анков, за председател бе избрана Велина Атанасова от БСП, която оглави излъчената 5-членна комисия.

12 общински съветници са гласували „ЗА“ оставка на Лазарова, 28 са гласували против, един се е въздържал. 8 са били недействителните бюлетини в урната.

 

За да се проведе вота бе дадена почивка от 20 мин, но тайният вот отне повече от час. Най-голямо нетърпение за резултатите показаха Емил Христов – ръководител на групата на ГЕРБ, новият Секретар на община Стара Загора Николай Диков, проф. Иван Върляков – ръководител група БСП и, разбира се,  Красимир Червилов от групата на Янко Янков „Алтелнатива на гражданите“

Въпреки положителния резултат за Ивета Лазарова от гласувалите тя да остане да ги представлява като председател, нямаше аплодисменти след обявяването на гласуването, нито Лазарова отправи благодарност към подкрепилите я общински съветници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>