Вторият Бедечка фест идва с пълен уикенд занимания за деца, концерти, изкуство и спорт

Вторият Бедечка фест идва с пълен уикенд безплатни занимания за деца, концерти, изкуство и спорт.С него Стара Загора се превръща в безспорната фестивална дестинация на България за началото на лятото . Фестът със знаковото име „На зелено“ се организира за втора година от Творческия колектив „На улицата“. Събитието е безплатно, движено е главно от доброволци с помощта на партньори

Повече от 40 щанда и детски работилници за екология, наука и изкуство ще заемат местата си от петък и плътно до неделя вечер в южната част на парк Бедечка, станала известна с гражданските си борби против застрояване. На въпросната главна сцена в цели три фестивални вечери, петък, събота и неделя ще пеят и свирят Уикеда, Cool Den, NDOE, X-R@Y, Оркестър Невидено, Djankobrat, Кота 0, Дует Ша-Ша, Required* и Нормално. Изпълнителите и групите са над 16. Междувременно старозагорският драматичен театър ще направи специална игра с публиката, а наблизо ще има вино, бира, коктейли, храна и какво ли още не. Целта е суровият пейзаж на парк „Бедечка“ да се съживи за няколко дни и да се покаже другият възможен живот на мястото.

И тази година ще има базар с природни продукти. В събота и неделя ще е отворен специално местният Музей на бирата, а в неделя ще има познавателна разходка в друг голям старозагорски парк – „Бранителите на Стара Загора“. От събота вечер до неделя вечер има няколко колоездачни и бегови трасета с такса за участие, включително 21-километрово трасе до емблематичните старозагорски исторически могили. А в неделя вечер идва хакатон за опазване на речните води, с подкрепата на Обществения дарителски фонд, както и екологично аматьорско кино заедно с посланията на кампанията срещу замърсяване с цигарени фасове „Промени картинката“.

Специална част от феста ще са дървопластиките по програмата „Изкуство НА ЗЕЛЕНО“, които ще останат в парка. Изложбата на открито е в събота вечер, а изработката ще тече няколко дни пред очите на старозагорци. Мостовете на реката пък вече придобиха съвсем нов вид – с артистична декорация в синхрон с миналогодишните графити. В събота ще има и мащабно почистване на река Бедечка, след като през последните месеци вече имаше няколко акции.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>