Радев: Необходима е военна подготовка за младите

Президентът Румен Радев бе в Стара Загора за четвъртия национален събор на запасното войнство. В официална реч пред запасните войни Радев акцентира на днешните геополитечески предизвикателства и войната в Украйна. Радев заговори и за връщане на наборната военна служба.
„Трябва да се осигури някаква начална военна подготовка за младото поколение“. Това заяви президентът Румен Радев в Стара Загора, където участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство.
Той добави, че съюзниците ни в НАТО вече връщат наборната военна служба и ние трябва да водим дебат за нуждата от това.
Проверка на ТВ Загора показа, че няма връщане на военна служба, но в Алианса посочват нуждата от дискусия за наборната служба. Дали и как точно трябва да се случва тя…
В словото си пред запасните войни държавният глава акцентира на днешните геополитечески предизвикателство и войната в Украйна, които са показали, че нуждата от личен състав за армията е много по-голяма и от оръжията и технологиите.
Румен Радев отбеляза, че е нужна елементарна военна подготовка за младите, а формата и способите това да се случи трябва да бъдат подложени на дебат.

Президентът акцентира, че е въпрос на няколко години – решенията от националната сигурност да се вземат от хора, които нямат нищо общо с армията.
„Все по-малко хора са свързани с армията, а скоро ще дойде време, в което такива политици ще вземат решения за националната ни сигурност“, каза Радев.
Зам кметът на Стара Загора Радостин Танев връчи знамето на Стара Загора на президента.
Въпреки дъжда, десетки организации от цялата страна се събраха в Стара Загора за четвъртия национален събор на запасното войнство.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>