Открити тренировки, водени от световния шампион Магдалена Иванова в Гурково

Откритите тренировки, водени от световния шампион Магдалена Иванова, поставят основите на Суплес спорта в Гурково

Световният шампион на „Българска торба“ Магдалена Иванова заедно със сестра си Катерина, която е инструктор в Суплес академията в САЩ, прелетяха през океана, за да се завърнат в бащината къща в Гурково и да направят тези открити тренировки за деца, ученици и възрастни. С днешното събитие полагаме основите на Суплес спорта точно в града на неговия създател, на един от най-именитите ни съграждани и най-титулувания спортист Иван Раднев – с тези думи кметът Кънчо Папазов откри специалното спортно събитие. Магдалена и Катерина са дъщери на вицешампиона по класическа борба и пети на Олимпийските игри в Атланта, създател на Суплес уредите, треньор и президент на Суплес академията в САЩ, почетен гражданин на Гурково.

Магдалена Иванова, която е и директор на образователните системи към Суплес академията, демонстрира първо в СУ „Христо Смирненски“, после и на площада в града, част от тренировъчните системи на своя баща, създадени за да тренира ефективно националните състезатели за сила, издръжливост и захват.

„Той ги създаде, когато беше треньор в олимпийския център на националния отбор и искаше да тренира борците по ефективен и безопасен начин. Торбата е мека, не може спортистът да се контузи, дори ако я изпусне“, обясни на участниците Магдалена, а Катерина през това време показваше десетки упражнения, които изпълняваха желаещите да опитат Суплес натоварването. В подгряването на събитието се включиха старозагорските спортисти от Боен клуб „Атила“, които вече имат и гурковски достойни последователи, на които им предстои и първо състезание. Те направиха тренировки на Пътеката на славата и със Суплес топка, „която се използва повече за кардио, за кондиция, това е много важно за всеки спорт. Много олимпийски шампиони в различни спортове тренират с уредите. Виждала съм както малки деца, така и хора на над 70 години да тренират с нашите уреди – кой за спортни постижения, кой за здраве“, подчерта световната шампионка.

Открити тренировки, водени от световния шампион Магдалена Иванова в Гурково

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>