Кандидатите за депутати от ГЕРБ – СДС, работодатели и синдикати искат стабилен индустриален и енергиен Старозагорски регион

 

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район Красимир Вълчев, Маноил Манев и Антон Тонев разговаряха с ръководители на водещи фирми в Стара Загора и синдикалисти.

Участниците в срещата са обединени около каузата за запазването на региона на Стара Загора като енергиен, индустриален и технологичен център на България.

„Икономическата трансформация на региона е неизбежна и трябва паралелно с този процес, който е необходимо да е в разумен срок, да инвестираме в технологии. Целта е максимално да удължим живота на комплекс „Марица изток”. Искаме и изграждане на индустриални зони с готова инфраструктура, защото инвеститорите търсят това, за да създадат нови предприятия. Търсят и подготвени кадри, с каквито разполага Старозагорска област“ – каза водачът на листата Красимир Вълчев. Той добави, че благодарение на ГЕРБ – СДС са осигурени 1 млрд. лева за период от 4 години за подпомагане на „Мини Марица-изток“, за да се гарантира трудовата заетост и възнагражденията на хората.

Красимир Вълчев добави, че друг приоритет, който за ГЕРБ – СДС винаги е бил водещ, е образованието.

„Ще продължим важните политики, които смятаме за базови, като увеличаването на възнагражденията на учителите на нива над 125% от средната за страната и на университетските преподаватели до 180%. Трябва да продължи увеличаването на средствата и за приобщаващо образование – за ресурсна и логопедична подкрепа, стипендии, училищен транспорт, допълнителни обучения, дейности по интереси. Ще продължим да инвестираме и в модернизирането на образователната инфраструктура“ – съобщи Красимир Вълчев. Той подчерта, че Тракийският университет в Стара Загора е сред шестте най-важни висши училища в България и трябва да бъде и в центъра на технологичния преход на региона.

На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители д-р Красимир Пейчев, Манчо Георгиев, Ваня Михайлова, Николай Николов, общинският ръководител на ГЕРБ Мартин Мартинов и общински съветници от партията.

На изборите на 9 юни за членове на Европейския парламент и за народни представители за ГЕРБ – СДС се гласува с № 22.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Кандидатите за депутати от ГЕРБ – СДС, работодатели и синдикати искат стабилен индустриален и енергиен Старозагорски регион

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>