70 години музикална школа „Фортисимо“ към НЧ „Родина“

70 ГОДИНИ ЧЕСТВА МУЗИКАЛНА ШКОЛА ПРИ НЧ „РОДИНА 1860”- СТАРА ЗАГОРА . Школата е основана през далечната 1954г. Първоначално се сформират два класа: по пиано на Люба Рачева и по цигулка на Сава Бъчваров, който става и първият директор на школата. Скоро след това се откриват и нови класове по акордеон, солфеж, цигулка, виола, виолончело и контрабас. Днес гости в студиото на Сутрин с нас са Мария Кирекчиева и…. Гео и Белослава.

От 2018г. и понастоящем директор на школата е Мария Кирекчиева. Днес, музикалната школа си има име – Музикална школа „Фортисимо“ при Читалище „Родина“ .
Сформиран е нов клас по укулеле, с преподавател Никола Петков. Възобновени са класовете по синтезатор и солфеж. Въведени са Музикални занимания за най- малките, от 3 до 5 г.В школата се предлага обучение по пиано, китара, укулеле, барабани и солфеж. Приемат се деца над 4-5 год. възраст, ученици и възрастни без ограничения във възрастта.

Нововъведение в образователната програма на Музикална школа е проекта- “ Заедно на концерт”. В рамките на този проект се организира посещение на класически концерти и други музикални и сценични изяви с цел повишаване на общата музикална култура и изграждане на артистичен и духовен мироглед на учениците.

С особени заслуги за издигане авторитета на школата са учениците на Мария Кирекчиева, носители на много първи и специални награди.

Днес, преподаватели в музикалната школа са: Мария Кирекчиева, Деница Георгиева Маргарита Ванденева, по пиано и солфеж. Никола Петков- китара и укулеле, Петър Паликарев – синтезатор и Атанас Георгиев – барабани.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>