Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС: Решението на проблема с опашките по границите е в Брюксел

 

 

Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС, посети на 22 май 2024 г. Стара Загора. Той проведе среща с представители на транспортния сектор, тъй като един от важните му ангажименти като досегашен представител в Европейския парламент е да работи за облекчаване на условията на труд на българските фирми, осъществяващи международни превози.

Участниците в срещата приветстваха инициативата на Андрей Новаков да има средноевропейски норматив за 60-секундна проверка на камион на европейска граница и му благодариха за всеотдайната работа.

„За да се изпълни в действителност това, е нужен контрол и последващи санкции от Брюксел, защото всеки камион има загуба от 200 евро на ден, когато стои с дни на границата, за да мине проверка. Трябва да сложим край на пропуснатите ползи и загубени клиенти“ – заяви Андрей Новаков.

Той добави, че ако отново получи доверието на хората и бъде избран за евродепутат ще проведе среща с новия еврокомисар по транспорт, за да поиска специален режим за България и Румъния, за да се реши проблемът с километричните опашки по границите.

„Трябва и Европейската комисия да се ангажира. Или да влизаме незабавно в Шенген, или да получим дерогация, с която България и Румъния по-лесно да регулират пътуването помежду си. Недопустимо е камионите да се теглят на кантар през 200 метра, особено ако ремаркето е пломбирано, и проверки да има на всяка граница, след като веднъж е извършен контрол на европейска граница“ – категоричен е кандидатът за евродепутат.

Той посочи, че преди седмица за ден през Видин са преминали по 400 камиона, а вчера едва 210. Причината за това е слабата организация от румънска страна. За целта Андрей Новаков ще поиска разговор с румънския посланик.

„Такъв проблем има и в Гърция, Словения, Унгария… Виждал съм опашки през лятото по гранични пунктове и в Австрия, и в Германия. Решението на този въпрос е в Брюксел. От години отговорността за това се прехвърля между отделни институции и отделни държави. Единен европейски норматив от 60 секунди е трайно решение за нормализиране на положението по границите“ – каза в заключение Андрей Новаков. 

Той посети фирми в Стара Загора и Казанлък и проведе среща с представители на бизнеса. В тях участваха още Илиана Жекова, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район и общинският ръководител на ГЕРБ в Стара Загора Мартин Мартинов.

На изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни за ГЕРБ – СДС се гласува с № 22.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС: Решението на проблема с опашките по границите е в Брюксел

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>