Ива Радева за сроковете, целите и програмите на средствата за справедлив преход

В предаването Сутрин с нас на ТВ ЗАГОРА отново продължихме темата със средствата по справедливия преход за регион Стара Загора.

За сроковете, средствата и програмите, говорим с областния управител Ива Радева. /видео/

 

Областният управител е съпредседател на единия от трите местни подкомитета, базирани в 3-те области, засегнати от енергийната трансформация. В Стара Загора е най-големият, който се състои от 25-има души на този етап, като целта е да не е в прекалено голям състав, за да работи конструктивно.

Сред тези 25 души са кметовете на 9 общини, представители на 4 работодателски организации, на синдикати, неправителствени организации, Тракийския университет и на още държавни институции. Какъв е графика за този плавен преходен период към нисковъглеродна икономика?/видео/

 

 

 

Към 81 % идват да регион Стара Загора по Програма Развитие на регионите от общо 1,2 млрд евро за трите региона – Стара Загора, Кюстендил и Перник.

 

73 млн. лева са средствата за преквалификация на служители и работещи в държавните и частни тецове, и мините.

Целта на тази програма е да се задържат работещите в тези дружества в пълен състав възможно най-дълго.

 

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>