„Деца рисуват“ в двора на Къща- музей „Гео Милев“

Над 50 творби на ученици от СУ „Васил Левски“ са подредени от днес в двора на Къща- музей „Гео Милев“ в Стара Загора. 20 деца от 4- ти  клас участваха в традиционния пленер „Деца рисуват“ с ръководител художникът Тошо Стефанов,  който се провежда всяка година в навечерието на 24 май през последните повече от 30 години.  

 Пленерът „Деца рисуват“ е дългогодишна инициатива на Къща музей „Гео Милев“, по идея на Леда Милева и бившия уредник Георги Янев, в памет на Гео Милев, чиято артистична личност е притежавала и дарбата да рисува. Преди повече от 30 години идеята прегръща художникът и преподавател по рисуване Тошо Стефанов, който води ученици всяка година в двора на Къща- музей „Гео Милев“ в навечерието на 24 май.  Община Стара Загора подпомага организацията на пленера и осигурява поощрителните награди, в които винаги са включени книжки за четене. Тази година 20 деца от класа на Милена Вучкова от СУ „Васил Левски“ рисуваха в двора на Къщата- музей с вековния дъб на Гео. 50 техни рисунки от различни жанрове- портрет, пейзаж, натюрморт и фантастични свободни композиции бяха подредени днес  в двора на Гео Милев в Стара Загора. Децата са използвали различни материали, техники и изразни средства на живописта и графиката. Освен нарисуваните творби на пленера в Къщата- музей, в изложбата са използвани работи на учениците, рисувани през настоящата учебна година.

Изложбата от пленера „Деца рисуват“ ще остане подредена през цялата следваща година в двора на Къща- музей „Гео Милев“

 

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>