В Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

Представители на образователните институции в Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение
Събитието предоставя актуална информация за иновациите в образователната среда и подкрепа на институциите в България за тяхното развитие.
Информационно събитие “Дни на иновациите в образованието” събра представители на образователните институции в Стара Загора на дискусия, засягаща новите методи на обучение. Инициативата се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Педагогически факултет, ДИПКУ и Тракийски университет Стара Загора.
Събитието откриха ръководителят на Център за творческо обучение д-р Александър Ангелов, който разказа повече за дейностите на Центъра, заедно с проф. Галя Кожухарова, В. И. Д. декан на Педагогически факултет. Тя поздрави участниците и заяви увереност в успеха и резултата от форума.
Началникът на отдел „Образование“ на Община Стара Загора Станимира Димитрова също приветства гостите и взе участие в дискусията за „ЛЕГО образованието“, което е насочено към подхода на учене чрез игра.
Програмата разглежда въпросите за социално и емоционално развитие на децата и STEAM обучението. Интересен акцент е изкуственият интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и влизането му в класната стая. Част от темите е и образователната роботика, която може да бъде въведена в час.
“Дни на иновациите в образованието” е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България. До момента в събитието участие са взели над 1000 учители и директори от Пловдив, Варна, Добрич, Благоевград и Русе. Следващи точки са Сливен, Бургас, София и Плевен.

В Стара Загора дискутират иновациите и новите методи на обучение

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>