Засилен трафик днес! Бъдете внимателни на пътя!


Засилен трафик
 се очаква към София и другите големи градове в последния почивен ден. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците. Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове – най-вече от Гърция и Турция.
Трафикът е интензивен нa граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Русе“ на границата с Румъния на изход за леки автомобили, както и на пунктовете на границата с Гърция „Маказа“ и „Кулата“ на вход за леки автомобили. Това информира Главна дирекция „Гранична полиция“ на интернет страницата си. Информацията е към 18:00 часа.

Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП „Дуранкулак“/“Вама веке“ през празничните дни – на 30 април, 2 и 4 май от 16 до 22 часа; на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа.

През граничните пунктове на границата с Гърция „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

Засилен трафик днес! Бъдете внимателни на пътя!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>