Пътят на Старозагорския куклен театър след ИКАР- а минава през укрепване на сградата на театъра.

Старозагорският куклен театър получи Националната награда ИКАР за най- добър куклен спектакъл за „Тайната на Ленхен“ и Специална награда на Министерството на културата за постигнати високи резултати в театралния мениджмънт и творческата дейност.   Другата новина е свързана с укрепването на сградата на театъра, която е в предаварийно състояние.

Държавният  куклен театър ще обяви този месец  обществена поръчка за геоложки проучвания на сградата, заради критичното състояние на основите й. Това обследване е необходимо и за инвестиционния проект, който победителят от Международния архитектурен конкурс  ще разработи за строежа на новия Център за експериментално куклено изкуство тъй като двете сгради ще са свързани.

Старозагорският куклен театър получи Националната награда ИКАР за най- добър куклен спектакъл за „Тайната на Ленхен“ и Специална награда на Министерството на културата за постигнати високи резултати в театралния мениджмънт и творческата дейност.   Това е втори ИКАР за режисьорката Елица Петкова за спектакъл, който поставя на сцената на Старозагорския куклен театър.

За пореден път Старозагорският куклен театър е отличен високо и със Специалната награда на Министерството на културата за постигнати високи резултати в театралния мениджмънт и творческата дейност.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>