Бурни дебати предизвика декларация за „Марица изток“

Общинските съветници в Стара Загора приеха декларация в подкрепа на ТЕЦ „Марица изток“2 и Мини „Марица изток“, без крайния вариант на текста да бъде прочетен в зала. Идеята за декларацията бе на общинските съветници от „Левицата!“, двама от които са и синдикални лидери в комплекса. В окончателната редакция са участвали няколко групи от Общинския съвет. Намерението да се гласува надпартийно бе опровергано от дебатите в залата.

Очаквано, текстът на декларацията за състоянието „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и “Мини Марица-изток“ ЕАД предизвика остри реплики в залата на Общинския съвет на Стара Загора. Въпреки заявката, че е изработена съвместно от представителите на всички политически групи в местния парламент и ще се гласува от името на всички, обсъждането отне около 40 минути. Съветниците не сметнаха за нужно да огласят публично окончателния вариант на текста.

Резултатът от гласуването: 46 от общинските съветници гласуваха „за“ документа, един бе против.
Декларацията за Критичното финансово състояние на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и “Мини Марица-изток“ ЕАД и растящото социално напрежение в региона можете да прочетете тук.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>