„Животът е тълковен речник“ – книга за сърцата и думите

„Животът е тълковен речник“ е новата книга на журналистката Веселина Седларска. Това е сборник с разкази, в който са включени 23 истории. С нея разговаря Велизара Цонева в студиото на Сутрин с нас.

Тази книга е за сърцата и думите, които ги възвисяват, но понякога ги и подлъгват. За живота в неговото многообразие, за пъстротата и противоречията на човешките души. В 23 разказа Веселина Седларска е събрала толкова много, че сякаш е написала наистина цял тълковен речник, който може да се ползва за ориентир по кривите пътеки на душата.

Книгата е речник, но такъв, в който значенията са обяснени с истории, с обикновени и необикновени герои, с копнежи, недоразумения, смешни, абсурдни и делнични случки, с мечти. Думи обяснени с похвата на тълковния речник. Например демокрация, журналистика.

Ние не забелязваме, докато сме млади и живеем бързо, как животът чертае някакви кръгове. Как нещо, което е започнало в детството или преди 10 години, в един момент продължава, защото това, че е приключило, не означава, че е свършило.

Журналистиката ми помага, но не изкупва вината си за това, че не помага на обществото ни в момента, сподели Веселина Седларска.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>