31-годишен мъж от Стара Загора е задържан за подаване на фалшив сигнал

31-годишен мъж от Стара Загора е задържан за подаване на фалшив сигнал за поставено взривно устройство в сградата на община Горна Оряховица, информират от прокуратурата.

Мнимата заплаха е направена на 10 февруари на тел. 112, като е последвала евакуация на сградата общината. Последвалата проверка не е установила наличие на бомба.

 

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 31-годишния С.Н. , за това, че на 10 февруари, е предал от телефонен апарат с локализирано местонахождение в град Стара Загора, кв. „Три чучура – център“, на тел. 112 невярно повикване за тревога.

Престъплението е квалифицирано по 326, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На същата дата му е предявено обвинение и е задържан за срок до 72 часа с постановление на дежурен прокурор. Полицейски служители от РУ – Горна Оряховица са извършили проверка и установили, че сигнала е неверен. С.Н. е с неприключило съдебно производство за същото по вид престъпление.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Н.

 

31-годишен мъж от Стара Загора е задържан за подаване на фалшив сигнал

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>