17 години дневен център Св.СВ. Козма и Дамян

17 години дневен център Св.Св.Козма и Дамян. Управителят Пламен Петров говори за мисията на центъра. Нови програми,нови цели, популаризиращи дейността на центъра са във фокуса и на психолога Радост Азманова.

Дневният център Св. Козма и Дамян се превърна в кауза за 17 години, разказва Пламен Петров. Мисията ни е да социализираме хора в неравностойно положение, да ги научим максимално самостоятелно да се справят с ежедневието си, казва той. Изключително важно е да създават приятелства, а ролята на психолога д невния център е ключова. Радост Азманова разказва.

За 17 години, ролята която центъра Св. Козма и Дамян си извоюва е ключова за общността на тези хора в града.

Новите ни цели са свързани с това да покажем на широката общесвеност, че тези хора не са страшни. Програмата ще е свързана с дни на отворените врати.

Дневният център е с пълен капацитет, има листа на чакащи и както казва управителят, това от една страна е добре, но от друга- не. 20 са местата за потребители към момента, като това е социална услуга в общността с напълно свободен и доброволен режим.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>