Около 300 000 лв. ще струва изграждането на нов покрив на изгорелия блок

Днес изтича едноседмичният срок на обявеното бедствено положение  за семействата, които пострадаха от пожара на блок на ул. Хан Аспарух №3.

Това обяви в предаването Сутрин с нас на Телевизия Загора инж. Ангел Стоманярски – гл. експерт контрол на строителството в Община Стара Загора.

Какво следва оттук насетне? /видео/

В момента продължават следствените дейности, но от утре семействата, които обитават жилища до 3 етаж, могат да се върнат обратно, заяви инж. Стоманярски.

Документите от решението на комисията ще бъдат предадени на областния управител, защото се очаква помощ в размер на 300 000 лв. от Междуведомствената кимисия по бедствия и аварии към Министерски съвет за изграждане на чисто нов покрив.

24 семейства живеят в изгорелия блок на ул. Хан Аспарух 3 в Стара Загора, който е строен през 1962 – 64 година.

 

Изграждане на временен покрив ще струва около 110 000 лева, коментира инж. Стоманярски, но не е ясно дали сумата ще може да се събере от живущите. Община Стара Загора е поела изчистването и извозването на отпадъците след големия пожар, а разходите са в размер на около 30 000 лева./видео/

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>