Да се спре жилищно строителство в близост до ресторант „Зеления хълм“ поиска общ. съветник Янко Янков

Заявка за нова Стратегия за общинската собственост и нова Наредба за строителство на жилища направиха днес на специална пресконференция ресорният зам. кмет Павлина Делчева, председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова и председателят на ПК по общинска собственост Янко Янков.

Въпреки обявеното участие на председателите  на Постоянни комисии в Общински съвет на пресконференцията, които са общо 13 на брой, присъства само един – а именно, председателят на ПК по общинска собственост Янко Янков. Последният лансира идеята си за изработване на нова Наредба за жилищно строителство на Общински съвет, която да регламентира настаняването на млади и образовани семейства с деца. Това щяло да се случи като Община Стара Загора осигури общински терени, а бъдещи инвеститори да преотстъпят част от новопостроените жилища за целта. /ВИДЕО/

 

Ресорният зам. кмет Павлина Делчева обяви, че през януари ще се гледа нова Стратегия за общинската собственост. Целта е да се подобрят и критериите при продажбата на общинските жилища.

 

От общо 52 точки от предварителния дневен ред на заседанието на Общински съвет, което ще се проведе на 7 декември, 3 точки, свързани с продажба на жилища се оттеглят от администрацията, заяви Делчева.

Председателят на Общински съвет Ивета Лазарова обяви, че ще влезнат нови 7 извънредни точки, 5 от които за предостяване на еднократна помощ на пострадалите хора от пожара на блока на ул. Хан Аспарух 3.

По решение и предложение на Янко Янков пък ще се разгледа въпроса за спиране на инвестиционно намерение за строителство на жилищни сгради в частен парцел в близост до ресторант „Зеления хълм“. Причината – наличието на здрави дървестни видове.

 

Против застрояването на този терен имало жалби, заяви Павлина Делчева, които обеща да изпрати до журналистите.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>