Ген. Атанасов и Радан Кънев подкрепиха Димитър Чорбаджиев, кандидат за кмет на Стара Загора от коалиция ПП-ДБ

В приятната обстановка на Държавна опера, Стара Загора, старозагорци симпатизанти на коалиция Продължаваме промяната се срещнаха с кандидата за кмет на общината Димитър Чорбаджиев, председателят на партия „Демократи за силна България“ ген. Атанас Атанасов евродепутатът от Демократична България Радан Кънев.
Тримата участваха в дискусия за енергийния преход на България и как да го посрещнем не като проблем, а като предизвикателство, което да превърнем в успешен път за развитие.
„През последните 4 години Димитър Чорбаджиев беше един от най-активните общински съветници в Общинския съвет на Стара Загора, председател на групата старейшини от „Демократична България“ и председател на Комисията по общинска собственост и стопанска политика“, припомни Радан Кънев – „Димитър доказа на своите избиратели това, което им беше обещал – отдадена работа, конкретни действия, позиции, основани на принципи и морал, безкомпромисна и конструктивна опозиция“.

„Аз съм убеден, че тази неделя всички вие ще изпратите Димитър Чорбаджиев на балотаж и ще откриете възможността той да стане кмет на Стара Загора. Вярваме, че той ще бъде един добър стопанин на Старозагорска община“, посочи ген. Атанас Атанасов.

Димитър Чорбаджиев припомни някои от успехите на неговата група общински съветници през изминалите 4 години. „На първо място това е работата ни по Общия устройствен план на Стара Загора, който определя развитието на общината през следващите 15 години.

Радан Кънев определи протеста на енергетиците и миньорите като справедлив, логичен и обоснован. Българската държава, като член на ЕС, имаше задължение да подготви този преход в дълъг период от време – нещо, което не се случи.

Ако просто оставим мините и тецовете по исканията на пазара, това означава че те вече трябваше да са затворили. Но ние не искаме те да са затворили. Смисълът на Фонда за справедлив преход и на Териториалните планове е тези мощности да не затварят, когато няма готовност работната сила в тях да бъде справедливо ангажирана или обезщетена“, каза Радан Кънев.

Присъстващите на дискусията зададоха много въпроси за реформата в правосъдната система, за пресичането на корупционните практики във високите етажи на властта, за забраната за поставяне на фотоволтаици върху земеделски земи и много други теми, които вълнуват избирателите на предстоящите избори за кмет и общински съветници.

Димитър Чорбаджиев и листата на „Продължаваме промяната –Демократична България“ са под номер 66 в бюлетините за кандидати за кмет и общински съветници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>