Именитият актьор Васил Михайлов получи от Живко Тодоров картина, изобразяваща кадър от филма „Капитан Петко войвода“

 

Известният актьор Васил Михайлов гостува в родната си Стара Загора с постановката на Театър „Българска армия“ „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим на 17 октомври в Културен център „Стара Загора“. След края на представлението кметът Живко Тодоров подари на големия български актьор Васил Михайлов, който игра в главната роля, картина на старозагорския художник Димо Генов. Платното изобразява един от емблематичните кадри от серийния филм „Капитан Петко войвода“, в който актьорът се превъплъщава в ролята си и остана в сърцата на поколения българи.

„За мен е огромна чест да поздравя великия българин и почетен гражданин на Стара Загора Васил Михайлов. Званието „народен артист“ вече не съществува, но определено мога да кажа, че г-н Михайлов е артистът на народа. Бъдете жив и здрав и винаги добре дошли в родната Стара Загора! Гордея се, че съм Ваш съгражданин, гордея се с всичко, което правите за развитието на изкуството в България!“ – каза Живко Тодоров.

Васил Михайлов поднесе своите благодарности и се обърна към кмета и публиката с думите: „Поздравявам кмета Живко Тодоров за тази невероятна зала, в която се намираме, за парковете и за всичко, което прави за Стара Загора! Благодаря на многобройната публика, която изпълни Културен център „Стара Загора!“.

 

 

Именитият актьор Васил Михайлов получи от Живко Тодоров картина, изобразяваща кадър от филма „Капитан Петко войвода“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>