Увеличава се броят на заболелите от Коронавирус

Увеличава се броят на заболелите от Коронавирус. От средата на август е започнало плавно покачване на инфекцията. Последната седмица и респираторните заболявания нарастват. Това каза в студиото на Сутрин с нас др Таня Перчемлиева от здравната инспеция в града. Какъв е видът на тази смесица от вируси и грипоподобни заболявания.
Все още няма изолиран грипен вирус. Предстоят анализи за да се уточни какви точно вируси циркулират в този сезон, казва др Перчемлиева. Факт е обаче, че коронавирусната инфекция се увеличава.

Личните лекари изпращат пациентите до лабораториите. Болни хора има, важно е да се създаде дисциплина за да не се заразяват допълнително хора. Останете си вкъщи, носете маски в болници, аптеки и магазини, препоръчва др Перчемлиева.

За около седмица инфекцията отшумява. Позитивира се върху бързите тестове, така че е добър вариант за провека. В момента няма тежки усложнения, смъртността е ниска, казва др Перчемлиева. Това е постигнато и заради имунизациите и заради мерките, категорични са здравните експерти. Имунизацията не е излишна обаче.

Ваксината е осигурена в момента в кабинета на РЗИ и ДКЦ 1.

Категория: ЗДРАВЕ, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>