Стара Загора ще избира между 6 кандидати за кмет и 815 кандидати за общински съветници

 

Шестима кандидати за кмет на Община Стара Загора и 815 кандидати за общински съветници в 22 листи ще се борят за доверието на избирателите в местните избори на 29 октомври.

 

В надпреварата за четвърти път влиза досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров, издигнат от партия ГЕРБ. Кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“  е Димитър Чорбаджиев, Искра Михайлова от „Възраждане“, Иван Върляков от „БСП за България“, председателят на Общинския съвет Мария Динева от „Земеделски народен съюз“ и Тихомир Тенев от „Има такъв народ“.

Припомняме, в изборите за кмет на общината преди четири години се включиха 9 кандидати. През 2015 г. претенденти за кметското място в Стара Загора бяха 10.

815 са кандидатите за общински съветници, разпределени в 22 листи.

Малко над 6 милиона и 48 хиляди са избирателите, включени в предварителните списъци за местните избори на 29 октомври.

В над 11 хиляди секции в страната отново ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. В секции с 300 и повече избиратели – освен хартиени бюлетини – ще има и машина за гласуване, приромнят от ЦИК.
Справка за адресите на секциите за гласуване може да се прави през сайта на ГРАО, както и на телефон на номер 0800 1 4726, безплатно за цялата страна.

Избирател с постоянен и настоящ адрес в различни населени места може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес. Услугата е достъпна и чрез електронно заявление през интернет страницата на ГРАО.

 

Стара Загора ще избира между 6 кандидати за кмет и 815 кандидати за общински съветници

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>