Откриха юбилейна ретроспективна изложба живопис на Нено Бакалски

Юбилейна ретроспективна изложба живопис на Нено Бакалски бе открита тази вечер във фоайето на Държавна опера-Стара Загора. Роден е през 1963 гр. Стара Загора. Твори и експериментира в областта на изящните , пластичните изкуства, дизайна и в авангарда.

Нено Бакалски има участия в общи и национални художествени изложби в страната и чужбина от 1985 година. Членувал е в дружествата на художниците „Гама“, „Августа“, „Херос“, „ВИК“, Дискусионен клуб „Форум“ и в „Клуба на Дейците на Културата“ в Стара. Негови творби са притежание на Фонд „13 века България“, държавни и обществени организации, фондации, галерии, частни колекции в страната и чужбина.
„Изкуството изпитва остра потребност от публика, зрители и слушатели от любители изпълнени с любов, готови да съпреживеят усещанията в храма на творчеството. Изкуството, може да се усети и почувства, но не и да се проумее. То е като духа, който търси своето признание като фактор на живота. Картината е и онази част от душата , която искаш да споделиш с другите човешки души. Тя е понятна и красива когато докосне струните на вашия дух. Всеки търси своята картина – търси да види собствения си идеал за красота, субективен и подложен на влиянието на времето, промените, причините и следствията, усещанията и чувствата. Да продължим да търсим съвършенството и любовта заедно“ – споделя Ненчо Бакалски.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>