До 26 ти септември трябва да бъдат обявени всички имена на кандидати за кметове

26 партии и коалиции и 4 инициативни комитета са регистрирани до момента за предстоящия местен вот. До 26 ти септември трябва да бъдат обявени всички имена на кандидати за кметове.

10 са заявките от партии и коалиции, че ще излъчат кандидат за кмет на Община Стара Загора. Това каза в студиото на Сутрин с нас Теодора Крумова. 23 са заявките за общински съветници/листи и кандидати и 17 за кмет на кметство. 35 са кметствата на територията на Община Стара загора, които ще избират кмет. Това са населените места с регистрирани над 100 избиратели. 212 са образуваните СИК.

1 нова формация ще участва в кметската надпревара. Другите участници обаче са познати. До 26 ти септември трябва да бъдат обявени всички имена на кандидати за кметове. Малко по малко са партиите в сравнение с 2019, но пък коалициите са с по широк обхват, казва Крумова

Вече е активен линка в ГрАО за проверка за гласуване по ЕГН. Предизборната кампания започва официално на 29 септември. Предстоят обученията на Сик- овете. Общо 1804 души ще бъдат заети в тези комисии. Възнагражденията са вързани с минималната работна заплата, което прави ангажирането на членове лесно, каза още Теодора Крумова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>