Районен съд – Казанлък осъди млад мъж, извършил грабеж спрямо 75-годишна жена

 

 

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, постигнатото в разпоредителното заседание между 21-годишния И. И., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък.

Наказанието, което ще търпи подсъдимият, е в размер на три години „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред Районен съд – Казанлък подсъдимият се призна за виновен в това, че на 12.05.2023 г. в гр.Казанлък, в близост до жилищен блок № 16, находящ се на ул.„Илинден“, е отнел чужди движими вещи – пари и хранителни продукти, от владението на 75-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои. Чрез използване на физическа сила той издърпал от жената полиетиленова чанта, която носела в ръка. 

В съдебна зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението и последиците от споразумението, съгласен е с тях, както и че доброволно е подписал същото. 

 

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Районен съд – Казанлък осъди млад мъж, извършил грабеж спрямо 75-годишна жена

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>