15 септември – първи учебен ден за над 31 500 ученици в област Стара Загора.

15 септември – Първи учебен ден за над 31 500 ученици в област Стара Загора.

2680 първокласници преминаха за първи път училищния праг.

Вижте репортаж от 4-то, 5-то Основни училища в Стара Загора и една детска градина.

Новата учебна 2023/2024г. започна нормално във всички учебния заведения на територията на Старозагорска област.

Няма закрити училища, осигурени са кадри и материална база, има текущи ремонти, но те не пречат на учебния процес. Общият брой на учениците от 1до 12 клас в региона  надхвърля 31 500. В 5 от общо 120-те училища в областта ремонтните дейности ще продължат и след 15 септември. 5 училища, от които 4 в Стара Загора и едно в Казанлък остават на двусменен режим до декември 2024г., уточняват от Регионално управление на образованието.

В Четвърто основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора  първи дадоха началото на Новата учебна година. „Първият звънец и пожеланието „На добър час“  ще прозвучи за 4 паралелки  първокласници.  При нас през 2023/2024 г. ще се обучават почти 900 ученици в 33 паралелки на една смяна.“, съобщи директорът Господин Балъкчиев.

По традиция първокласниците бяха посрещнати в украсените класни стаи  с китка здравец,  хляб и мед. Всеки първолак получи безплатен комплект учебници и „Книжка за първокласници“ от община Стара Загора.

Стотици деца приюти и 5-то Основно училище в Стара Загора. На тържеството присъства ресорния зам. кмет Надежда Чакърова.

 

За цялата страна 702 000 ученици влизат в  2 349 училища в страната днес, на 15 септември. В тях ги посрещнат над 70 000 учители. На едносменен режим са 90% от училищата в България. Възможността за преминаване и на останалите е свързана с няколко важни проекта по различни програми, които започват от тази учебна година, припомнят от министерство на образованието.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>