Два са приоритетите в образованието: Механизмът по обхват на ученици и квалификация на учители

Два са основните приоритети на министерство на образованието, които ще са на вниманието на ресора през следващата учебна година.

Това заяви началникът на РУО Стара Загора Татяна Димитрова в предаването „Сутрин с нас“ на телевизия Загора.

Кои са те? /видео/

 

Преди старта на новата учебна година РУО Стара Загора е провело срещи с всички директори на училища, със зам. областния правител с ресор „Образование“ и с представители на други държавни институции, заяви Татяна Димитрова. Основната цел е била запознаване с приоритетите на държавата в сферата на образованието. Основният приоритет, по който е започнала работа още през м. август е механизмът по обхват на учениците.

 

От близо 32 000 ученици в системата на образование в област Стара Загора близо 6 000 към 1 септември се наблюдават по механизма за обхват. Вторият приоритет е квалификацията на учители и директори.

 

Основната цел на втория приоритет е квалификацията на учители и директори е да не се прави формално, категорична е Татяна Димитрова.

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>