Новата академична година в ТрУ стартира днес

Официално бе открита днес Академичната 2023/2024 учебна година в Тракийски университет – Стара Загора. Повече от 2000 студенти ще прекрачат за първи път прага през новата академична година. Общо 43 са специалностите за професионален бакалавър, а магистърските програми са 67. Студентите, които ще се обучават в Стара Загора са от 43 държави.

Официалната тържествена церемония за Новата академична 2023/2024 година започна с водосвет за здраве и благоденствие, който отслужиха старозагорски свещеници. Водосвет беше отслужен и в параклиса “Св. Патриарх Евтимий” в Студентски град, на който присъстваха ректорското ръководство, деканите на факултетите и директорите на структурните звена на Висшето учебно заведение.

Ректорът на Тракийски университет проф. д-р Добри Ярков приветства студентите. Кметът Живко Тодоро поздрави академичното ръководство и младите хора избрали старозагорския университет.

Областният управител на Стара Загора гжа Ива Радева, посланикът на Монголия, председателят на настоятелите проф. Иван Станков са само част от официалните гости, които пожелаха светли и успешни години на всички бъдещи и настоящи студенти.

Специализирана книжна борса под мотото „Науката е в ръцете ни“ се проведе днес на откриването на учебната година. Събраните средства от продажбата на помагала и учебници ще бъдат предоставени на Средно училище „Никола Вапцаров“ и на пострадалите от наводненията в Царево. Инициатори са Академичният информационен център и библиотеката при висшето училище.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>