Министърът на младежта и спорта се срещна с кмета Живко Тодоров в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев проведе среща с кмета Живко Тодоров в Стара Загора. Една от важните теми по време на разговора бе развитието на спорта в общините, като Живко Тодоров и Димитър Илиев бяха категорични, че ще работят в посока осигуряване на достъп до спорт за всички деца еднакво и възможно. Обсъдени бяха още и актуални въпроси от сферата на спортната инфраструктура, както и активности на местните спортни клубове и младежките дейности. Министър Илиев подчерта, че всичко, което вижда и е направено в Стара Загора е впечатляващо и поздрави Тодоров за успешното управление на града.
Други важни теми за Стара Загора, обсъдени по време на срещата, бяха подобряване на спортната среда в училищата, както и изграждане на подгряваща лекоатлетическа писта към стадион „Берое“. По-късно Живко Тодоров и министърът се срещнаха на място с Емилия Драгиева, член на УС на СКЛА „Берое“ и обсъдиха бъдещи мерки в тази посока.
По време на визитата стана ясно още, че сериозен финансов ресурс, на който могат да разчитат както общините, така и всички спортни организации, има по линия на националните и международните програми. В тази връзка Министерството на младежта и спорта ще стартира напълно безплатни онлайн обучения за ефективно и целесъобразно усвояване на този ресурс.
В срещата участваха още заместник-кметът на общината Надежда Чакърова, бившият председател на ПК по „Спорт иМинистърът на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев се срещна с кмета Живко То младежки дейности“ в ОбС Стара Загора Николай Диков, началникът на отдел „Устройство на територията“ арх. Николай Василев и съветникът на министъра на младежта и спорта Георги Драганов.

Министърът на младежта и спорта се срещна с кмета Живко Тодоров в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>