Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За времето от 03.07.2023г. до 09.07.2023 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2751 МПС и 4774 лица. Съставени са 825 фиша и 238 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – петима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, четирима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират четирима водачи, а един водач, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 11 неправоспособни водачи. Установени са 1017 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 255 проверки, установени са 138 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол e извършена 1 проверка, установени са 2 нарушения.

Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>