Летният сезон на Старозагорската опера на открито стартира до дни

Летния сезон на Старозагорската опера стартира до дни. „Лятото е времето, когато нашето изкуство може да стигне до повече хора“, това заяви в студиото на сутрин с нас директорът Огнян Драганов.

От 30 юни до 3 септември Държавна опера-Стара Загора ще зарадва своите почитатели със спектакли на открито. Под звездите на Стара Загора на Античния форум „Августа Траяна” и „На брега на древния Севтополис” в Долината на тракийските царе ще бъдат представени оперни и балетни спектакли с участието на звезди от световните сцени.
Музикалните вечери стартират на 30 юни и 1 юли с два спектакъла на рок операта „Есмералда-Парижката Света Богородица” по музиката на Рикардо Кочанте, оркестрация за рок група и симфоничен оркестър Людмил Горчев.

На 6 юли от 21.00 часа ще се състои дългоочакваният спектакъл на една от най-обичаните и популярни опери на Джузепе Верди „Трубадур”. На 27 юли сцената на Античния форум ще бъде завладяна от една от най-хубавите постановки на Старозагорската опера – съвместна продукция с Театро Лирико-Каляри – операта „Атила” от Джузепе Верди.

Последното произведение на Моцарт: разтърсващата недовършена „лебедова песен” на композитора „Реквием” ще прозвучи тази година на сцената на Античния форум на 20 и 31 юли в нова сценична версия. Летните музикални вечери на Античния форум ще завършат на 4 август с концерта-спектакъл „От Париж до Бродуей.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>