Интерактивна карта показва локациите и активностите по време на фестивала „На Зелено“

Нова интерактивна карта вече показва локациите и маршрутите на фестивала „На зелено“, който ще се проведе в Стара Загора от 15 до 18 юни: https://bit.ly/3J8LdiK Събитието включва десетки дейности, концерти, куп интересни активности. Всички работилници, занимания и базари в парк „Бедечка“ ще бъдат покрити с шатри, а организаторите уточняват, че са взети мерки за алтернативни места за концертите, кино прожекциите и другите дейности при неблагоприятни метеорологични условия.

Едно от най-интересните събития за деца и младежи се очаква да бъде „Бедечко: лов на съкровище с eDynamix“. „Ловът“ ще започне от 10:00 ч. в събота (17 юни), но ще е отворен за всички желаещи до края на фестивала в неделя, а участието е безплатно https://www.facebook.com/events/577417024293552/ Занимателният маршрут за любопитни малчугани в парк „Бедечка“ е вдъхновен от история на популярния детски автор Никола Райков, едно от основните лица на каузата „Запазете Бедечка“. Каним ви на едно приказно приключение в гората край реката, пише Райков и повдига завесата: Кои са Бедечковците и каква опасност ги грози? Ще успеете ли да помогнете на малките същества и да разкриете тайните, които пази гората?

Междувременно, благодарение на визионерската компания SiteGround във феста ще има и турнир по тенис на маса, а самата компания дарява няколко маси за тенис на парка и на града. Турнирът е в неделя, 18 юни, в 11 ч. близо до кръглото езеро в парк „Загорка“ – северната част на парк „Бедечка“. https://www.facebook.com/events/169876232539716

Като най-любопитен от мащабните пешеходни маршрути в лесопарковете на Стара Загора пък се очертава туристическо трасе, което ще достигне до обсерваторията над парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото). Тя се отваря за пръв път от години, в нея се съхранява дубликат на един от българските спътници, посветени на 1300-годишния юбилей на страната ни, отбелязан в началото на 80-те години. Маршрутът тръгва в 13:00 ч. от Зоопарка, а в 14:00 ч. е беседата в обсерваторията на директора ѝ Алексей Стоев и Ангел Манев. Онези, които се интересуват, могат да достигнат до обсерваторията в 14 ч. и с кола.

Предвидени са още много маршрути: https://www.facebook.com/events/155674540719975. Един от тях, например, започва в 15 ч. от Зоопарка и около 16 ч. достига до също специално отварящия в този ден врати – Музей на бирата.

Цялата програма на тридневния фест „На зелено“ между 15 и 18 юни е безплатна, благодарение на доброволните усилия на организаторите от Творчески колектив „На улицата“, подкрепени от Община Стара Загора, партньори и приятели.

Интерактивна карта показва локациите и активностите по време на фестивала „На Зелено“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>