„Задържане под стража“ за мъж, причинил средна телесна повреда

С най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ остава 39-годишен мъж, обвинен в причинена средна телесна повреда
Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 39-годишния А. А., обвинен в това, че на 08.06.2023 г. в с.Ръжена, община Казанлък, на центъра на селото, в близост до кметството, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето, е причинил средна телесна повреда на мъж, изразяваща се в счупване на долната челюст.
За това престъпление законът предвижда наказание до шест години лишаване от свобода.
Районен съд – Казанлък прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че задържаният е извършил престъплението, в което е обвинен. Видно от справката за съдимост А. А. е осъждан четири пъти – всички за извършването на умишлени престъпления, касаещи хулигански действия или телесната неприкосновеност на гражданите, поради което съдът счете, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.

„Задържане под стража“ за мъж, причинил средна телесна повреда

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>