Майсторски клас по оперно дирижиране в Старозагорската опера

От 1 до 14 юни 2023 г. Държавна опера-Стара Загора организира за 11-ти пореден път / за 8 години/ Международен майсторския клас по оперно дирижиране. Организацията и провеждането на майсторски класове на изтъкнати певци, музиканти и балетмайстори е неизменна част от репертоарната политика на театъра. Ръководител на майсторския клас по оперно дирижиране е проф. Ивайло Кринчев – главен диригент на Държавна опера-Стара Загора. Той ще работи с талантливите музиканти и ще ги подготви за техния професионален дебют в камерни и оперни заглавия от репертоара на Старозагорската опера.
Диригентите ще имат своите индивидуални и групови занимания с Маестро Кринчев, ще участват активно и пълноценно в целия репетиционен план на един спектакъл: репетиции с хор и оркестър, със солистите, седящи репетиции, генерални репетиции и ще се редуват на пулта по време на представлението на съответния спектакъл пред публика. В програмата на курса са включени оперите „Риголето“ от Дж.Верди / 6 юни /, „Сватбата на Фигаро” от В.А.Моцарт /10 юни/ и „Тоска” /14 юни./
Седемте млади диригенти-участници в Майсторския клас по оперно дирижиране са от различни националности, от: Франция, Бразилия, Швейцария, Италия, Румъния и са носители на многобройни международни отличия.
Спектаклите са с участието на солистите, хора и оркестъра, балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора и са с начален час 16 часа.
От 14 до 21 септември 2023 г. Държавна опера – Стара Загора организира и провежда за трети път Международен конкурс за оперни диригенти в 3 тура.

Майсторски клас по оперно дирижиране в Старозагорската опера

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>