Разнообразие от спортни прояви под липите през следващите дни

Стара Загора е спорт през следващите дни. Петъкът започна с празник под надслов „Спортът достъпен за всички деца“ в парк „Артилерийски“. Проявата е един от четирите зонални турнира, обхващащ децата от югоизточна България, които показват хъс за победа и умения в 4-ри вида спорт – футбол, тенис на маса, лека атлетика и баскетбол. Надпреварата е за възпитаници на социални институции и се провежда традиционно. Около 100 деца и младежи се включиха в турнира в Стара Загора и получиха своите медали от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Радвам се, че имаме възможност да ви посрещнем и да се насладим заедно на тази добра инициатива. Надявам се, че ще имате време и да разгледате нашия красив град“, приветства участниците тя.  Поздрав отправи и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

На 19 май започва Традиционен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“. Спортна зала „Иван Вазов“ ще домакинства на 17-тото издание на шампионата, който очаква над 700 състезатели. Официалното откриване на тридневното събитие е предвидено за 18.00 часа, когато ще бъде връчена и Купата на Кмета на Стара Загора. В събота грациите ще показват талант от 9.30, награждаването и присъждането на специален приз „Мини Мис 2023“ ще бъде от 13.30 до 14.30 часа. В 18.30 часа ще бъде връчен приз „Мис турнир“, както и медалите в категориите Девойки младша възраст и Жени А, Б, С. В неделният ден ще стане ясна тазгодишната носителка на приза „Фея под липите“ – между 13.30 и 14.00 часа. Състезанието се излъчва и онлайн. След края на събитието, клубът, който организира турнира – СК по художествена гимнастика „Елит“, ще отбележи своята 20-годишнина.

В събота – 20 май, от 9.30 часа, Зала за спортна гимнастика на стадион „Берое“ посреща турнир „Стара Загора“ за детско-юношеските възрасти – деца, момичета младша и старша възраст и девойки младша възраст.

Старозагорската спортна общност ще има възможност да види в съботния ден и представянето на близо 20 клуба от цялата страна, които ще са част от Републиканското първенство по Таекуон –До. То ще се проведе в зала „Стара Загора“ с начало от 9.30 часа. Участниците ще демонстрират четири дисциплини – силов тест, спаринг, специална техника и туль през двата почивни дни.

Тази събота и неделя Стара Загора става арена и на авторитетна шахматна битка с деветото поредно издание на Международния шахматен турнир „Траяна“. Турнирът ще събере в зала „Христо Танев“ на Парк-Хотел „Стара Загора“ едни от най-силните шахматисти от България, Русия, Дания и Северна Македония, както и много деца. Организатор на спортното събитие е шахматен клуб „Траяна“. До момента са записани около 70 участници – деца на различна възраст и мъже. Те ще се състезават в различни категории, като за всяка категория са осигурени медали и парични награди.

Съботната вечер е запазена за пъстър, шумен, зареждащ Зумба фестивал. Началото му е от 18.30 часа на площада пред Община Стара Загора. 33-ма инструктори от различни клубове в страната ще се включат във фиестата. Организатори са Община Стара Загора, „Зумба с Поли“ и НЧ „Родина-1860“. Те обещават много изненади, настроение и гости като испанския инструктор ZJ Seluco Fernandez.

Разнообразие от спортни прояви под липите през следващите дни

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>