Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За времето от 02.05.2023г. до 08.05.2023 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2739 МПС и 5519 лица. Съставени са 922 фиша и 182 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо десет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – осем от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози е установен да шофира един водач, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 5 неправоспособни водачи. Установени са 2717 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 241 проверки, установени са 161 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 4 проверки, установени са 18 нарушения.

Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>