Стара Загора ще бъде домакин на Националната студентска универсиада

Стара Загора ще бъде домакин на Националната студентска универсиада 2023, която ще се проведе от 9 до 13 май. Ще бъдат излъчени победителите по 13 вида спорт. Организатори са Асоциацията за студентски спорт „Академик“ заедно с Тракийски университет и в партньорство с Община Стара Загора.

За първи път градът е бил домакин на универсиадата през 2017 година, когато Стара Загора беше обявен за „Европейски град на спорта“, а след това и през 2021 година, припомни на пресконференция зам. Кметът Красимира Чахова.

Официалното откриване на Националната спортна универсиада ще се проведе на 10 май, сряда, от 19:00 часа на сцената пред община Стара Загора. Награждаването ще бъде в края на всеки финал от състезанията. Състезанията ще се провеждат в почти всички спортни зали и съоръжения на територията на община Стара Загора. Проф. Димо Гергинов, член на УС на Асоциацията и председател на Университетския спортен клуб при Тракийски университет, изрази гордостта си със спротистите от старозагорската Алма матер.

Има получени заявки за участие от 25 университета и очакваме над 1200 студенти, треньори и ръководители“, съобщи още Чахова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>