Представиха книгата „Мозайка от миналото на Стара Загора“

Нова книга – „Мозайка от миналото на Стара Загора“ бе представена тази вечер в библиотека Захарий Княжески“. Това е книга за историята на Стара Загора, автори са две жени , изследователки на новата и най- новата история, които събират пъзела на миналото от града в красив сборник. Проф.Д-р Светла Димитрова и Снежана Маринова са познати на всички старозагорци интересуващи се от история, книги и култура.Те двете са гости в студиото на Сутрин с нас. Вижте ги

Светла Димитрова и Снежана Маринова първо издадоха в електронен вариант сборник със статии „Мозайка от миналото на Стара Загора“. От няколко дни красивата и ценна книга е факт и в хартиен вариант. Самото издание е достатъчно внушително и респектиращо.Включените текстове са плод на дългогодишна изследователска работа.

В 96 статии на изискано популярен език е разказано за забележителности на града, за видни личности, събития, ценности и др. Някои от описаните истории са по-популярни, някои виждат бял свет за първи път. Всички те са обогатени с нови факти и илюстрации. Текстовете са разделени на 6 раздела, всеки от които е тематично обособен.

Използвани са изображения на експонати, които са притежание на Регионален исторически музей- Стара Загора, като снимките са от личните архиви на авторите.

Авторите на книгата си пожелават книгата да се допише….Мозайката трябда се запълни, с нови истории, с нови факти, с нови знания, казват Снежана Маринова и др Светла Димитрова..

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>