Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама мъже

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени за държане на метамфетамин с цел разпространение

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 42-годишния П. П. и на 44-годишния К. К.

На двамата мъже е повдигнато обвинение за това, че на 12.03.2023 г. в гр.Стара Загора, в съучастие помежду си, като извършители, без надлежно разрешително по закон, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин с общо тегло 1030,61 грама. За обвиняемият П. П. престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Стара Загора намери, въпреки началния етап на разследването, че са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обоснованото предположение за това, че и двамата обвиняеми са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдът прие, че за П. П. и за К. К. е налице реалната опасност да се укрият, изхождайки от данните по делото – за П. П. деянието е извършено в условията на опасен рецидив, а К. К. е с условно осъждане, в чийто изпитателен срок е привлечен като обвиняем за настоящото престъпление. Според съдебния състав е налице и опасност двамата мъже да продължат да извършват същото престъпно деяние, ако бъдат с по-лека мярка за неотклонение.

 

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама мъже

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>