Министърът на МВР: Мигрантският натиск, на който сме подложени е безпрецедентен

Мигрантският натиск, на който сме подложени е безпрецедентен. Ръстът на опитите да се премине българската граница от началото на тази година е 30 процента.

Въпреки това, много малка част от тях успяват да преминат границата ни.

Това коментира в Стара Загора служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. /видео/

Министърът на вътрешните работи апелира към следващото Народно събрание да приемат промени в Наказателния кодекс, така, че нелегалните мигранти да бъдат възпрени.

Българските органи са попречили на 190 000 души да преминат незаконно границата ни с Турция миналата година, каза Демерджиев.

Иван Демерджиев коментира още, че продължават преговорите за техническото обезпечаване на 110 километра от границата. Над 141 милиона евро вече са отпуснати по програми, сега имаме уврерението, че ще получим и средства за техническа защита и необходимите автомобили, каза още той.

Над 190 оперативни сигнали са получени за купуване на гласове. Следим и нови схеми, коментира министърът.

Министър Демерджиев коментира и случаят от тази сутрин, при който бременна жена и един военнослужещ са задържани в района на Хасково да превозват 4-ма нелегални мигранти. По случая има още един задържан. По думите му те са следени от органите на реда отдавна и това не е първото провинение на бременната жена.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>