Мигаща зелена светлина се въвежда поетапно на кръстовищата на Стара Загора

Градовете Стара Загора и София ще участват в пилотен проект за безопасност на движението. Той ще продължи в рамките на година, след което ще се отчетат резултатите. Ще бъде въведена поетапно мигаща зелена светлина на светофарните уредби. А основната цел е намаляване на инцидентите на кръстовищата.

Това обявиха на пресконференция зам. кметът на Стара Загора Радостин Танев и Диана Русинова, председател на УС на Европейски център за транспортни политики. /видео/

 

Новината от днес, след съвместна инспекция на Община Стара Загора и представители на Европейския център за транспортни политики е, че на кръстовището на бул. Крайречен с бул. Ц. С. Велики, пред пешеходната пътека, свързваща кв. Самара с централната част на града ще бъдат поставени гърбици за ограничаване скоростта на движението.  Това ще се случи още следващата седмица, обяви Радостин Танев. Инспекцията е провокирана от съвместни сигнали на граждани и Община Стара Загора.

 

Зам. кметът Радостин Танев обяви, че въвеждането на мигаща зелена светлина на светофарните уредби ще става поетапно на кръстовищата, като ще се започне от западната част на града, от кръстовището на БКП-то..

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>