Премиера на „Тайната на Ленхен“

„Тайната на Ленхен“ е най- новият спектакъл за деца, който подготвя Кукленият театър в Стара Загора. Премиерата е на 10 март от 18 ч. в салона на театъра. Режисурата и драматизацията са на Елица Петкова, сценографията е на Ива Гикова и Ивайло Николов, музиката е на Пламен Петков, анимацията е на Теодор Киряков. Участват: Анна-Валерия Гостанян, Елица Матева, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любен Чанев и Мария Джойкева.
Историята е написана от Михаел Енде. Драматизацията е на Елица Петкова, която е убедена, че всяко дете може да се припознае в нея. Ленхен /Хелена/ е дете, което не е съгласно с правилата, които му налагат родителите. Родителите също не са съгласни да отстъпват. Идеята на спектакъла е, че семейството е ценност и всички заедно трябва да изберат правилата, за да се справят с живота, за да са здрави, щастливи и да сбъдват мечтите си. В семейството е нужно да има баланс, в който всички да се чувстват добре, е внушението на режисьора. Има и правила, които трябва да се спазват и това важи за всички. В пиесата има два свята, на дома и на феята. Има тайна, има магия, има и вълшебни захарчета. И в крайна сметка разбираме, че животът не е толкова лесен ако няма кой да се грижи за теб.
Сцената е подредена така, че да създава усещане за кино, с близки и далечни планове.
Главната героиня се играе от актриса, а не от кукла и това също е част от въздействието на спектакъла.
„Тайната на Ленхен“ можете да гледате освен на премиерата на 10 март и на 11 март от 11 ч.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>