Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За времето от 20.02.2023г. до 26.02.2023 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 3152 МПС и 5517 лица. Съставени са 1086 фиша и 173 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо четири водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – трима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, един – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират девет водачи, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъде тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 14 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 318 проверки, установени са 187 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 18 проверки, установени са 35 нарушения.

Продължава контрола по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>