Каузата на старозагорските кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС е Марица изток е България

 

 

Коалиция ГЕРБ – СДС внесе листата с кандидатите за народни представители в Старозагорски избирателен район в РИК на 26 февруари, в 11:11 часа. Тя е съставена от 22-ма души от различни общини от областта. Водач е Красимир Вълчев, на второ място е Маноил Манев, на трето – Илиана Жекова. На четвърта позиция е общинският съветник от ГЕРБ в Стара Загора Бояна Танева-Манова, след нея е Младен Желев от гражданската квота от Казанлък, IT специалист и предприемач. Листата е представена от хора от различни професионални сфери, доказали се в своите общности.

„Днес е ден за прошка и молим за нея всички наши съграждани и сънародници. Тя ни прави по-добре, а нас, политиците – и по отговорни“ – каза пред журналисти министърът на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов – Красимир Вълчев. Той подчерта, че приоритетите, по които ще работят, са много, но най-важният не само за Старозагорски регион, а и за цялата страна, е запазването на работата на комплекса „Марица изток“.

„Това е поредната предизборна кампания и е време за каузи, а не за разделение. Не случайно всички кандидати сме с тениски с надпис МАРИЦА ИЗТОК Е БЪЛГАРИЯ, защото електроенергията, произвеждана от него, достига до всеки дом“ – заяви Маноил Манев. Кандидатът за народен представител добави, че за да бъде запазен минно-енергийният комплекс хората трябва да осъзнаят, че това е национална кауза. „Завещаният ни План за възстановяване и устойчивост от Киро и Асен, както и анексът, може да бъде предоговорен само от правителство, което има силата да го направи. Забравихме, че политиката се изразява в действия за отстояване и защита на каузи“ – подчерта Маноил Манев. 

Красимир Вълчев добави, че старозагорските кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС ще продължат да убеждават включително и Европейската комисия, че България не може без комплекса „Марица изток“. „Ако не беше той, щяхме да имаме стотици фалирали фирми, а бизнесът нямаше бъде компенсиран заради шоковото поскъпване на електроенергията“ – категоричен е водачът на листата. Той акцентира и върху друг основен приоритет. „Трябва да върнем България на пътя на развитието, което беше спряно през последните две години, а всички инфраструктурни проекти – замразени“ – каза в заключение Красимир Вълчев.

 

Каузата на старозагорските кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС е Марица изток е България

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>