Подготвят международен конкурс за пространството около пазара в Стара Загора

Шест месеца от управлението на главният архитект на Стара Загора арх. Младен Иванов. За какво стигат, кои наболели проблеми са набелязани, решени или в процес ….от разговора с архитекта в студиото на Сутрин с нас.

Най важните проблеми, които идентифицирах като проблеми в града са липсата на паркоместа в междублоковите пространства, презастрояването в някои квартали. Следвайки новият общ устройствен план, нещата ще се наредят, смята главният архитект на града.

През 2022 са издадени над 1000 визи за проектиране за миналата година.Повечето са по малки обекти, еднофамилни жилищни сгради, гаражи. Рядко се отказват разрешителни за строеж, по скоро се връщат за дораглеждане и изчистване в рамките на нормативната уредба, кавза арх. Младен Иванов. Как ще се облагороди градската среда и как паветата от ул. Княз Борис ще бъдат използвани.

Преди дни стана ясно, че монумент на братята Кирил и Методий ще бъде изграден в парка на баня Пиперка.
Идеята на възложителя е да се възвеличи делото на братята. Напълно свободно е решението на участващите в конкурса, обявен преди дни. Докуменитете ще се подават следващите няколко месеца, уточни главният архитект.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>