Компания „Дерида“ госува в Стара Загора

Компания Дерида госува в Стара Загора. В три поредни вечери-на2,3 и 4 февруари от 19 часа на сцената на Държавна опера Стара Загора, компанията ще представи визуално-танцовите представления: Темел, Фрактус и Телепорт. Вижте повече сега…Гост в студиото на Сутрин с нас бе продуцентът на компанията Атанас Маев.

Гостуването в СТара Загора е част от проекта „ Компания Дерида на път/сезон 22-23 на Дериде денс център/ Фондация Арт Линк и има задача да разпространи танцовите продукции на компанията извън София. Целта е създаване на нови национални партньорства и поемане на инициативи към децентрализация на съвременното танцово изкуство в България.

На 2 февруари от 19 часа на сцената на Операта публиката ще види представлението Темел. То е базирано на основите на нашата история и фолклор, разказва Александър Маев. Използван е един от гласовете на 95 годишна баба от Сливен, която е записана случайно в едно от наричанията й по време на Коледа. То е вкарано по интересен начин от композитора Иван Шопов и използвано като звукова среда, на базата на който е изграден самият спектакъл, в който танцуват 4 ма изпълнители на сцената.

Дерида е първият център за съвременен танц и обучение в България.Той е основан през 2010 и има широк спектър от дейности, чрез които изпълнява целите на организацията, а именно да бъде инструмент за ускоряване развитието на съвременното танцово изкуство в страната, подкрепяйки съществуващите и изгряващи таланти .

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>