Кметът с отговори на поставени въпроси от общински съветници по приемане на отчета му за 2022 година

Общински съвет прие с болшинство отчета на кмета на миналата 2022 година.

Въпросите, които отправиха общински съветници от различни политически групи бяха свързани с инвестиционната програма, видеонаблюдението, екологията и инвеститорите./видео/

 

Димитър Чорбаджиев от „Демократична България“ постави следните въпроси: защо не бе изпълнена инвестиционната програма за миналата година, защо само 3 нови камери за видеонаблюдение са поставени в града?

 

Ще загуби ли община Стара Загора дадените 14 млн. лв. от държавата за текущи инфраструктурни проекти предвид изтеклата 2022 година и кога ще бъде довършена ул. Промишлена в Индустриална зона, също част от питанията на групата на ДБ.

Отговорите на кмета Живко Тодоров. /видео/

 

До края на май трябва да приключи ремонтът на ул.“Промишлена“ в Стара Загора „Срокът е този, тъй като през март и април трябва да се довърши ул. „Войвода Стойчо Черногорски“ и да дадем като алтернатива на тази улица да се движат по нея, така че през това време да преасфалтират ул. „Промишлена“, уточни Тодоров.

В отговор на питане на ръководителят на групата на БСП проф. Иван Върляков ще бъде ли увеличен щата на отдел Инвестиции, кметът заяви: „Проблемът на Стара Загора  не е в числеността в администрацията, а в липсата на готови индустриални терени, в които да се инвестира“.

Категория: Без категория
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>