“ Моралът е доброто“ с трета прожекция в Стара Загора

Трета прожекция на филма „Моралът е доброто“ в Стара Загора. На 31 януари от 18.30 документалната лента ще бъде прожектирана в залата на Регионална библиотека Захарий Княжевски. Преди това обаче филмът ще бъде представен в затвора в града. За интереса на старозагорци и за ентусиазма на организаторите. Гости в студиото на Сутрин с нас са Райна Димитрова и Златина Желева.

В средата на февруари ще има следващата прожекция на филма „Моралът е добро“. Екстремният интерес на старозагорци към лентата провокира организаторите. От ноември месец насам филма не спира да пълни залите в цялата страна, интересът към този филм е огромен, казва Райна Димитрова. Безспорен ефект предизвиква обаче решението на организаторите да го покажат и в затвора.

Според психолога въздействието на филма върху лишените от свобода ще е силно. Дали и как ще стигне до тях посланието на лентата

Екипът на филма ще посети затвора и ще има дискусия след прожекцията, което е изключително любопитно за психолозите и организаторите.

Защо този филм предизвика такъв фурор? Филмът дойде в точното време. Хората в България имат нужда от подобни примери за морал и справедливост, казват Райна Димитрова и Златина Желева.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>