Росица Райкова: Стара Загора очаква нови нвестиции през 2023

Как ще се отрази подписването на муморандума между Община стара загора и българската фондова борса. Първия по рода си документ подписван някога с община. Ще се увеличат ли инвестициите в района и какви привилегии дава споразумението. Гост в студиото на Сутрин с нас е началникът отдел инвестиции в общината Росица Райкова

Първият много важен фактор за успешното реализиране на дадена бизнес идея е намирането на канали, чрез които може да се стигне до повече компании и една такава възможност е българската фондова борса. Това сътредничество между борсата и общината ще даде от една страна досег до подобни компании, а от друга страна ще предложи алтернатива на компании които търсят финансиране, заяви Росица Райкова. Общината ще реализира събития, които да информират бизнеса в Стара Загора как да се възползва от Българската фондова борса по най добрия начин.

Потенциалът, който има Стара Загора по отношение на човешките ресурси, квалификацията им и какви специалисти предлага един град е важна тема. Как е позициониран градът във всеобщата тенденция.

Започват посещения на компании в града още този месец. От общината се надяват голяма част от тях да бъдат привлечени, каза Росица Райкова без да влиза на този етап в детайли.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>